dinsdag 26 januari 2016

Zoete kippendijen

Ingredienten:

  • 1 kg kippendijen of kipfilet
  • 230 ml honing
  • 125 ml sojasaus minder zoute variant (groene dop kikkoman)
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 4 tenen knoflook (geperst)
  • 60 ml BBQ saus
  • 1,5 theelepel sambal
  • 2 eetlepels maizena
  • 400 gr chinese groente

Snijd de kippendijen in blokjes en doe deze in de slowcooker. Meng in een bakje de honing, sojasaus,sesamolie, knoflook, bbq saus, en sambal door elkaar. Giet deze over de kip. Doe de groente erbij en laat dit 4 uur op low stoven.

Giet de inhoud af door een zeef. Vang de saus daarbij op in een pan. Doe een klein beetje van de saus (let op deze is nu nog dun) in een bakje en mix hier de maizena doorheen. Doe dit mengsel terug in de pan en kook de saus totdat het een mooi stroperig geheel wordt. Zodra hij stroperig is kun je hem terug gieten over je vlees met groenten mengsel.


Lekker om samen met rijst te eten.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen