zondag 1 november 2015

Thaise pompoensoep

Ingrediënten:

* 500 g pompoen
* 3 sjalotten
* 3 tenen knoflook
* 500 ml kokosmelk
* 2 Spaanse pepers zonder pitjes (Let op. Ik houd van heel pittig. Mijn man vond hem te pittig. Houd je er ook niet van gebruik dan 1 peper.
* 1 1/2 liter kippenbouillon

Bereidingswijze:

Maak met bouillonblokjes 1 1/2 liter kippenbouillon. Ik gebruikte 3 blokjes op 1500 ml water. Breng dit aan de kook. Voeg de kokosmelk toe.

Snijd de sjalotten, knoflook en peper fijn en fruit deze aan in olijfolie. Als ze gaan geuren zijn ze goed.

Snijd de pompoen in blokjes en kook deze gaar in de bouillon. Voeg daarna de sjalotten, knoflook en pepers toe. Zet het vuur uit en maak met een Staafmixer een gladde soep.

(Aantal koolhydraten moet ik nog uitrekenen)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen