dinsdag 3 mei 2016

Bloemkooltosti

Deze tosti was echt boven verwachting lekker. De verstopte bloemkool proef je niet. Je hebt nodig voor 2 tosti's:
250-300 gr bloemkool
1 ei
70 gr parmezaanse kaas 
3 theelepels pesto
Kaas en ham om de tosti te beleggen
En optioneel wat zongedroogde tomaatjes
Maak in een keukenmachine de bloemkool fijn. Doe dit in een bakje en zet dit zo'n 10 minuten vol vermogen in de magnetron zodat het wat drogere korreltjes worden. Tussendoor wel af en toe even omscheppen.
Laat het een beetje afkoelen. Roer er de parmezaanse kaas, ei en pesto doorheen. Maak hiervan een soort deegbal en leg dit op een bakpapier. Leg er een bakpapier op en wrijf dit tot een soort van plak van ongeveer een halve cm. Haal het bovenste bakpapier eraf. Leg de plak in de oven op 230 g voor 15-20 min.
Haal de plak uit de oven en beleg de helft met ham, kaas en de zongedroogde tomaatjes. Klap de plak nu dubbel en snijd door 2. Bak hem nu om en om af in een grillpan.
Eet smakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen