dinsdag 13 oktober 2015

Pittige driehoekjes met kaas

Ik maakte deze driehoekjes met het overgebleven deel van het pittige gehakt.

Ingrediënten:

4 tenen knoflook
4 eetlepels biologische sambal (Let op. De biologische sambal die ik gebruik is minder pittig dan gewone sambal.)
250 g pittige thaise roerbakmix
40 ml sojasaus (met groene dop. Die is minder zout)
400 g half om half gehakt
4 eieren
Een klein beetje geraspte kaas

Bereidingswijze:

Snij of pers de tenen knoflook en bak deze licht aan in een wokpan. Als deze licht verkleurd de sambal toevoegen en even mee bakken. Bak in dit mengsel je gehakt rul. Zodra het gehakt gaar is de sojasaus en groentenmix toevoegen. Bak dit op een half hoog vuur gaar.

Vul nu per driehoekje met ongeveer 75 gram gehaktmengsel. Doe er per driehoekje 1 geklutst ei bij. Doe in de oven op 180 graden en bak ze in 40 minuten gaar. 10 minuten voor ze klaar zijn de geraspte kaas er overheen zodat deze de laatste 10 minuten smelt. Je kunt ze warm en koud eten.

De vorm kocht ik xenos.

Per driehoekje: 2,8 koolhydraten


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen