Voor 12 cupcakes
Ingrediënten:
Koek:
100 g Amandelmeel
4 ml Natrena vloeibaar
3 Eetlepels koek/speculaaskruiden
1 ei
Roer in een kom de amandelmeel en koek/speculaaskruiden door elkaar. Voeg het ei en de natrek vloeibaar toe. Kneed dit tot een deegbol. Verdeel deze deegbol in 12 gelijke stukken. Maak daar 12 bolletjes van en druk ze plat. Leg deze schijfjes onderin de cupcake vorm.
Cake beslag:
75 g Amandelmeel
30 g Proteinepoeder smaak cookies & cream (Deze koop je hier: klik)
4 eieren
50 g roomboter
100 ml omgezoete slagroom
3 theelepels bakpoeder
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Smelt de roomboter in een pannetje. Dit is omdat hij dan beter mengt met de droge ingrediënten. Mix de eieren in een kom. Doe de gesmolten roomboter daarbij en mix nog even. Doe daarna de rest van de ingrediënten in de kom en mix dit goed door elkaar. Verdeel nu het beslag over de 12 cupcake vormpjes. Steeds 2 eetlepels beslag bovenop het schijfje koek dat je al in het vormpje hebt liggen.
Bak nu de cupcakes in 20 minuten gaar.
Topping:
200 ml ongezoete slagroom
100 g mascarpone
2 ml natrena
Mix de slagroom stijf in een kom. Roer de mascarpone even door voordat je hem bij de slagroom in de kom doet. Mix de slagroom, mascarpone en natrek vloeibaar vervolgens goed door elkaar.
Doe dit slagroom mengsel in een spuitzak en spuit vervolgens een lekker dikke klodder op de cupcakes.
Aantal koolhydraten per cupcake: 2 KH
Geen opmerkingen:
Een reactie posten